Intervallsett ved Motovun

Utsikt mot landsbyen Motovun. Avsluttningsbyen på 3.etappe av Istrian Spring Trophy.

Intervallsett. To ganger bakke og ett sett 10 minutter i slak bakke med 40 sekunder på og 20 sekunder av. Et treningsopplegg jeg valgte å kjøre ved Motovun. Her er det flatt i dalen, og mange ulike bakker å kjøre intervaller i.

Terskeltrening. Bakken opp til Motovun brukte jeg 11 min og 30 sek på. Her klarte jeg å snitte 372 W. Noe som er helt greit terskelmessig i forhold til der jeg er nå. Denne bakken er avslutningen på 3.etappe av Istrian Spring Trophy, derfor valgte jeg å sykle den selv om jeg ikke er deltakende på etapperittet. Verdt å nevne er at Edvald B. Hagen vant dette løpet sammenlagt i 2007.

Utsikt fra toppen av borgen i byen Motovun.

Andre stigning. Bakken begynte ved samme dalføre som da jeg kjørte opp til Motovun. Bare denne gangen syklet jeg opp motsatt side landsbyen og passerte svært små tun kalt Ipsi og Bencani. Selve veien var smal og sjarmerende med sine knappe svinger og trappetrinnsteg. Denne brukte jeg 17 minutter på til toppen og snittet 370 W – altså rundt sub- og opp til normalterskel.

Bont Vaypor levert av Kardio Sport, Odd Egil Pettersen og Karsten Stenersen – tusen takk for støtten.

Siste intervallsett. Akselerasjon og hurtighet i bakke. Denne gangen syklet jeg en slak bakke på vei hjemover til hotellet. Jeg la inn et sett på 10 minutter, hvor jeg kjørte 40 sekunder hardt, 20 sekunder rolig. Dette ble over terskel. Samtidig startet jeg rolig i forhold til stilen jeg avsluttet i – syrefest.

Grusvei etter andre bakke i bunnen av dalen. Ikke helt meningen å havne her, men det var utrolig fint.

Nedkjøring og lunsj. Etter intervallene syklet jeg ned til byen Porec. Der satt jeg meg ved havnen på en café og nøt lunsj.

Cappuchino ved havna i Porec. Smakhe godt.

Gåtur. Etter sykkelturen tok jeg kameraet fatt og knipset lokal kunst og solnedgangen utenfor hotellet. Dette ble resultatet:

Lokal kunst med glimt av månen.

 

Praktfullt. I det fjerne en flokk fugler, men også et par lokale fiskere.

Kan også nevne at Istrian Spring Trophy startet i dag. Sondre Hurum tok Motiv 3 sin beste plassering, 50.plass (kun 6 sek bak vinneren). Beste nordmann var Filip Eidsheim fra Bergen (Team Fix It) på 8.plass. Prologen var 2km lang og gikk ved havnen i byen Umag. I morgen venter første fellesstart hvor de skal forsere et par harde bakker. Jeg må innrømme at det er frustrerende å ikke kjøre, spesielt når jeg føler meg bra nok, men jeg heier patriotisk på laget. Følg med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *