Porec Trophy

Før start. Foto: Fred Arne Enger

Årets første startskudd. Søndag syklet jeg mitt første løp for denne sesongen. Til tross for en periode med snørr og sår hals, hadde jeg skumle hensikter med rittet.

Bra deltakelse. Mange konkurrenter. Da vi startet, var stemningen kaotisk og alle ville frem i god posisjon. Jeg var raskt framme og følte tidlig at her kunne jeg være alle syv rundene. Det var ikke så ille følelse som jeg hadde sett for meg etter sykdom. Jeg følte meg sterk!

Løypen av Porec Trophy.

Duket for spurt. Det var tydelig tegn på et spurtoppgjør tidlig i løpet. Lagkamerat Sondre Hurum prøvde gjentatte ganger å komme avgårde i brudd, selv skled jeg med ved et par anledninger, men forsøkene fikk aldri mer enn 30 sek på feltet. Selv om det var vanskelig, prøvde Sondre gjentatte ganger, helt til han ikke klarte mer – noe som er bra, med tanke på etappeløpet, Istrian Spring Trophy, som kommer allerede på torsdag. Nå har han vært i kjelleren og er mer robust til påkjenningene de kommende dagene.

Uheldig utfall. Jeg fikk en punktering på sjette av de syv rundene. Det var i siste del av sløyfen, i en rask utforkjøring. Jeg smalt bakhjulet i en liten asfaltkant, noe som var nok til å skremme luften ut av bakhjulet i ett smell.

Bianchi Sempre Pro med komponenter levert av Bikeshop.no

Førstehjelp. Først var jeg så heldig at jeg mottok hjelp fra servicebil nr 1, TVK. De gav meg et Zipp bakhjul. Litt kjipt var den enormt feite carbonprofilen, noe som subbet kraftig i bremsen, selv om jeg slakket maks ut på bremseklossene. Motiv 3 var nr 21 bilkøen. Jeg mottok nytt bakhjul og kom meg på sykkelen igjen.

Syra. Melkesyra slo til for fullt, og det var vanskelig å henge på pace bak bilen opp til feltet igjen. Jeg prøvde, men jeg innså at slaget var tapt. Dermed holdt jeg meg på høyre siden av veien og syklet rolig inn til målområdet.

Gode nyheter. Da jeg ankom målområdet, fikk jeg høre at Christer var med i spurten og ble nr 11. Noe som er et svært godt nytt. Vi har litt igjen, men vi er på vei. Jeg er sikker på at seieren er like om hjørnet. Kanskje i mars, men garantert i løpet av april. Hvem det blir som står øverst av oss, gjenstår å se. Følg med!

Spennende analyse. Litt morsomt var det å se på GPS-filen fra computeren etter løpet. Jeg vet de som avsluttet i hovedfeltet hadde en snittfart på 44 km/t. Jeg hadde nesten det samme (selv med punktering) – og nesten 300W i snitt på 3,5t. Jeg fikk for første gang testet Stages (levert av Bikeshop) – noe jeg er mektig imponert over. Enkelt og vanntett system, som alle vil skjønne seg på. Og det beste av alt – til en god pris. Bedre test vil komme av produktet.

Stages. Ultegra 6800 bakside.

Les mer om løpet og se profilen her på Strava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *