Oppsummering Istrian Spring Trophy

Istrian Spring Trophy 2.2 som startet torsdag 15.mars ble avsluttet søndag 18.mars. Team Øster Hus-Ridley åpnet rittet med en knallsterk 6.plass på prologen, takket være Filip Eidsheim. Følgende dag ventet den første fellesstarten av etapperittet.

Torsdagens prolog

Torsdagens 2km prolog (Bilde: Dominiek)

På fredag sørget Håvard Blikra for en 4.plass til laget. Det var en hard etappe i et kupert terreng – og hvor avslutningen var den tøffeste delen av løypa.

Håvard Blikra - relaxed attitude

– Før siste kilometer gikk det hardt for seg, men eg klarte fint å sitte med. Det var en hard posisjonskamp inn mot mål. Den siste kilometeren inneholdt et brosteinsparti som gikk rett til værs.

Det var også action tidligere i rittet. Etter 40km kom jeg avgårde i brudd med en rytter fra ISD-Lampre. På det meste hadde vi nesten 6min forsprang på hovedfeltet. Det kostet dyrt og jeg møtte veggen etter 7-8mil kjøring i front. Det eneste jeg tenkte da var:

– Dæm, dette koster krefter.

 

Og det kostet dyrt. Meget dyrt. Magekramper, akutt diaré og oppkast møtte meg da jeg kom tilbake til hotellet i Umag. Som en reaksjon på å presse kroppen, ble jeg sengeliggende helt til kl 21:30. Først da klarte jeg å dytte i meg en skive loff. Heldigvis var det bedring i vente.

Dyret og Edsy

Dyrnes og Eidsheim (f.v)

Lørdagens etappe var 159km i et kupert terreng. Denne dagen inneholdt også en hard og bratt avslutning. Vi satset våre kort på Blikra og Bystrøm. Og inn til avslutningen sørget Filip Eidsheim for et solid opptrekk, slik at Blikra og Bystrøm kom inn i bakken i god posisjon. Selv sier bergenseren om jobben:

– Eg prøvde å gjøre så godt eg kunne ved at eg lagde plass og skubbet dei framover i feltet. Det var mildt sagt kaotisk, men eg fekk i alle fall levert dei i en topp ti posisjon inn i bakken.

Blikra ble beste fra laget på en 25.plass på toppen. Jeg kom inn i grupetto også denne dagen, pga lite ernæring dagen tidligere og et mindre kneproblem.

På søndag var det duket for viftekjøring og massespurt. Etter 169km, var det ingen store resultater for Team Øster Hus-Ridley. Det var vanskelig å posisjonere seg etter seig dag. Selv stilte jeg ikke til start, med hensyn til kneet.

Sven Erik Bystrøm

Sven Erik Bystrøm

Det skjer ikke lite om dagen. Akkurat nå er det duket for Coppi e Bartali, som går av stabelen 20-24.mars, et ritt med kategori 2.1. Rytterne på laget virker sterke og mitt høyre ben er på bedringens vei. Noe som lover godt for å prestere. Samtidig er dette et ritt som er ment for å gi en hard gjennomkjøring og oppkjøring til viktige ritt i april, som Flandern og Liege-Bastogne-Liege. På tide å grave litt i kjelleren…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *