Årets første magedrag

Kaptein Edsy

Etter årets første magedrag er sesongen i gang for Team Øster Hus-Ridley. De første UCI-poengene er samlet, takket være Håvard Blikra (20).

Det hele startet i dag tidlig kl 11:00. Totalt syv ganger skulle feltet på 185 mann forsere en runde ved Porec. Det var sesongstart for mange, og som normalt var feltet stresset av den grunn. Eidsheim (22) holdt hodet likevel kald og sa følgende om dagen:

– Starten av rittet gikk overaskende fint. Det var en grei start og bena var bra.

Kapteinen på skuta. Filip var den som skulle ta dagens avgjørelser. En arbeidsoppgave han utførte så godt han kunne:

– Siden feltet var nervøst og superivrig, er det vanskelig å gi konkrete arbeidsoppgaver.  Alle på laget viste seg kjøresterke og offensive. I og med at Blikra kom avgårde i det avgjørende bruddet på slutten av rittet, holdt eg hodet kaldt – tilfelle det skulle samle seg.

 

Trilletur lørdag: Blikra og Galta (f.v) (Foto: Bystrøm)

Håvard Blikra var altså dagens helt. Han suste inn til en 5.plass, etter en seig og lang spurt om 2.plass. Han var supertent før start, noe han beviste godt da han lå foran feltet i nesten en mil etter startskuddet.

– Eg støta og håpte eg skulle få med meg noen ryttere, men det skjedde ikkje. Dei va for defansive. Deretter kjørte eg halvhardt til eg ble tatt igjen. Eg va litt ivrige…

Etter 135km ble finalebruddet etablert. Blikra var den eneste av rytterne som representerte Team Øster Hus-Ridley inn mot mål. Dermed måtte Blikra spille kortene sine smart:

– Eg prøvde å spilla så smart eg kunne. Uheldigvis måtte eg ta et par magadrag då andre ryttere i bruddet støta. Det kosta krefter. Så da spurten kom hadde eg krampe i bena. Eg va helt gåen. Det va ein seige spurt…

Fredrik Galta veltet dessverre halvveis i rittet. Etter store skader på sykkelen var han nødt til å  bryte. Heldigvis gikk Stavangergutten fra uhellet uten store skader.

Galta: frustrert over dagens uhell

For min egen del stod jeg av Prorec Trophy i dag, grunnet en lett betennelse i ett av muskelfestene til kneet. Ved hjelp av noen «rolige» dager, håper jeg at jeg kan stille forberedt til start på kommende torsdag.

Berger og jeg utveksler tanker lørdag (f.v)

 – Red

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *